fbpx
Пошук за параметрами

Зловити дзен. Ідеальні книги для довгих святкових вечорів!

Зловити дзен. Ідеальні книги для довгих святкових вечорів!

Не про подорожі:)

Час читання: 5 хвилин

Forbes вибрав 10 книг на будь-який смак, які поєднує одне - вони допомагають по-справжньому розслабитися і дарують тепло

На довгих новорічних канікулах не хочеться читати серйозних книг — але й банальних та надто легких теж. Спеціально для затишних святкових днів Forbes підібрав такі книги, в які можна піти з головою, випробувати дзен та тиху радість. Художня література, біографія і навіть не дратівливе забарвлення для дорослих - у добірці Forbes.

1.Книга радості. Як бути щасливим у мінливому світі

Автори: Далай-Лама, Десмонд Туту

Рік видання: 2017

У 2015 році Далай-лама та архієпископ Кейптаунський Десмонд Туту зустрілися в Дхарамсалі, резиденції Далай-лами, щоб відзначити вісімдесятий день народження Його Святості і, озирнувшись на прожиті роки, відшукати відповідь на одне з найскладніших питань: як знайти в собі сили незважаючи ні на що. Співавтор книги Дуглас Абрамс протягом тижня розмовляв з духовними вчителями і на їхнє прохання об'єднав їхні відповіді та власну розповідь про те, що думають вчені та інші великі уми про джерело радості. Наприкінці книги бонус – прості вправи, які допоможуть вирівняти психологічний стан та зберегти гармонію за часів тривог та стресів.

2. Історія, кінця якої немає

Автор: Міхаель Енде

Рік видання: 2014

У казковому романі герой книги Бастіан потрапляє у чарівну країну, де на нього чекають неймовірні пригоди: він перетинає Область Темряви, приручає вогненну Смерть, літає на Драконі Щастя. І, головне, навчається мужності, вірності, кохання. Роман, який німецький автор написав у 1979 році, перекладено десятками мов. За його першою частиною знято фільм, який вийшов у 1984 році, за ним були й інші екранізації. Коректор Forbes стверджує, що ця одна з тих книг, після прочитання яких стаєш іншою людиною.

3. Астрід Ліндгрен. Цей день і є життя

Автор: Єнс Андерсен

Рік видання: 2016

Перша за останні 40 років біографія казкарки, чиї книги люблять дорослі та діти. Ця книга про неї саму, ту бунтарку, що носила штани та чоловічий піджак, що перша у своєму маленькому містечку відстригла довге волосся і чию незалежність успадкувала її героїня Пеппі Довга панчоха. Вона сама, її думки, бачення світу, перемоги та поразки оживають у спогадах близьких, фотографіях, щоденниках та листах.

4. Хюгге. Датське мистецтво щастя

Автор: Марі Турелл Содерберг

Рік видання: 2017

Автор книги - популярна датська актриса та письменниця. Для того, щоб розповісти про хюгге, головну життєву філософію датчан, Содерберг вирушила в подорож по всій Данії. Про вміння бачити чаклунство у звичайному і про те, як створювати затишок у своєму житті, вона питала у звичайних жителів. Виявилося, що хюгге є місце у вирі буденних справ, і створити його можна в будь-якій країні, де б ви не знаходилися.

5. Зіркова ніч Ван Гога та інші історії про те, як народжується мистецтво

Автор: Майкл Берд

Рік видання: 2016

Легка, цікава та яскрава книга про образотворче мистецтво, написана живою мовою. Це історії про те, як створювалися шедеври, яким був історичний контекст та звідки митці черпали натхнення. Книга, звичайно, створена для дітей, але це той самий випадок, коли дорослі в захваті від дитячих енциклопедій.

6. Бабуся веліла кланятися і передати, що просить вибачення

Автор: Фредерік Бакман

Рік видання: 2017

Ідеально підходить для створення новорічного настрою, коли сім'я у зборі, вдома тепло та затишно, а в серці ось-ось з'явиться відчуття дива та чарівництва. Головній героїні майже вісім, а її ексцентричній бабусі майже вісімдесят. Хтось вважає її котушкою, яка її з'їхала, хтось просто називає бадьорою, але для Ельзи вона — супергерой і найкраща подруга, яка завжди захистить і підкаже вихід з будь-якої ситуації. Коли бабуся вмирає, після неї залишаються листи для тих, у кого вона хотіла вибачитися. Доставити їх належить саме Ельзі.

7. Тонке мистецтво пофігізму. Парадоксальний спосіб жити щасливо

Автор: Марк Менсон

Рік зробити: 2017

Ідеальний варіант для тих, кому набридли нескінченні поради, як стати кращими, успішнішими, багатшими, красивими, щасливими і т.д. Автор пропонує свій власний варіант життя у цьому суспільстві, що пропагує культ успіху: навчитися мистецтву пофігізму. А саме: вибрати те, що для вас дійсно важливо, а на все інше просто «забити». Через історії негараздів Менсон розповідає, як опанувати це мистецтво, навіщо так важливо бути впевненим у собі і чому принцип «робіть хоч що-небудь» — чудова мотивація. Загалом, книга іскрита від концентрації пофігізму та життєрадісності, а це для початку року — саме те.

8. Битви за їжу та війни культур. Таємні двигуни історії

Автор: Том Нілон

Рік видання: 2017

Історія європейської кухні, яка читається як детектив: кондитерські конфлікти, цвяхові війни, народження та руйнування імперій через битви за їжу. Історія людства і навіть мистецтва нерозривно пов'язані з їжею. Коричневий соус, наприклад, вплинув на поезію Байрона, а розведення коропів, як стверджує автор, могло б позбавити світ Хрестових походів.

9. Вторгнення дудлів

Автор: Зіффлін і Кербі Росейнс

Рік видання: 2017

Забарвлень для дорослих багато. Але не всі з них дійсно допомагають «словити» дзен: набридливі геометричні візерунки, котики та квіти багатьох, навпаки, дратують. Розмальовки від Зіффліна - інші: безліч хитромудрих патернів, надприродних істот і унікальних світів. Кожен малюнок схожий на цілий всесвіт зі своєю історією та героями.

Джерело