fbpx
Пошук за параметрами

Грузія вабить. Погляд з середини!

Грузія вабить. Погляд з середини!

Грузія вабить. Погляд з середини!

Ми неодноразово бували вже у Грузії. Але цього літа було вирішено летіти саме в сезон: у море купуватись і в гори з'їздити. Ті, хто стежить за нашими оновленнями, знають, що у нас є найпопулярніший тур.«Сонячні історії про Грузію». Маршрут був обраний такий самий. Додали ще 1 вільний день у Тбілісі та поїздку Ананурі-Гудаурі – Казбегі. Чи не пошкодували.

Переліт: до Грузії літають з Києва 3 авіа компанії, 4 рейси на день до Тбілісі, 1 рейс до Батумі, з Одеси та Запоріжжя є лише рейс до Батумі. Вартість квитків на літак цього року у дві сторони від 6700-7100 грн на 1 особу залежно від часу бронювання та дат вильоту. Чи не низька. В Амстердам, Рим, Париж, Афіни вартість трохи нижче або така сама. Але ви зможете зекономити в самій Грузії під час відпочинку. Читаємо далі.

Маршрут туру: Тбілісі-красень. На оглядову екскурсію 3 години небагато. Додаємо максимум прогулянок у вільний час. Піднімаємось на Святу Гору на фунікулері (не плутаємо з Нарікалою). Заходимо в Пантеон відомих діячів на 1-й станції, а на 2-й насолоджуємося видом на Тбілісі в кафе з найсмачнішими пончиками та солодкою водою з сиропом. Ми не дуже любителі такої їжі. Але повірте, це було дуже смачно. Мцхета, обід у грузинській родині, поїздка до Сігнахів та монастиря Бодбе -повноцінні екскурсійні дні, велика частина історії Грузії за 2 дні, 2 дегустації, 6 сортів вина та 2 види чачі, 380 км. І ви вже починаєте відчувати смак Грузії. Вільні 2 дні у Тбілісі присвятили поїздці до музею Сталіна у Горі та військово-грузинській дорозі до підніжжя Казбека.

Будинок-музей Сталіна на даний момент не дуже популярне місце серед наших туристів. Але варто завітати. Багато особистих речей, цікавих подарунків та колектив екскурсоводів, що горить своєю роботою. Окреме місце – вагон Сталіна. Обов'язково зайдіть усередину. Пахне історією та залізницею. Запах знайомий). Військово – грузинська дорога, підйом на джипах до церкви Святої Трійці, підніжжя Казбеку. Все саме так, як пишуть путівники. Перехоплює подих. У перші хвилини після підйому по нерівній скелястій дорозі на джипах по всьому тілу йде холодне тремтіння. Згодом туристи визнали, що у всіх. Але Кавказ – красень. І всім радимо в теплу пору року за хорошої погоди там побувати. Багато ділянок дороги лавинно-небезпечні. З листопада до квітня можуть бути закриті. Для безпеки рік тому збудовано тунелі. Але лишилися й складні місця.

А далі-морський курорт Батумі. Цілком відбудований за останні 10 років. Яскрава активна набережна довжиною 10 км. з окремою велосипедною доріжкою. Всі готелі розкидані курортом і пройтися доведеться в будь-якому випадку від 15 до 25 хвилин. Найближче стоять готелі: Radisson, Hilton, Intourist та Sheraton. Пляж-велика галька. Радимо брати з собою капці для купання. Згадайте добрим словом нас). Морський сезон офіційно закінчується 15 вересня, діти йдуть до школи. Але погода найчастіше дозволяє купатися та засмагати до початку жовтня. Температура води +24 градуси. Екскурсії на пів дня до Гірської Аджарії та Батумського ботанічного саду – урізноманітнюють пляжний відпочинок. У Батумі пляж муніципальний. Шезлонги та парасольки за додаткову плату. 2 і 1 скрині відповідно. Але дуже широка берегова лінія. Місця всім вистачає. Не треба сутра бігти і займати своє місце підлогу сонцем. У Бату з розваг є практично все: від смачних грузинських та італійських ресторанчиків, польотів до казино в кожному дорогому готелі. Для любителів поєднати приємне з корисним - екскурсійний тур з відпочинком на море - ідеальний варіант!

Корисності: Беріть із собою готівку у дол, поміняєте на місцеву валюту — ларі. Курс 1 дол-2.40 ларі (може змінюватися). Картою теж можна розплачуватися, але лише у великих магазинах та ресторанах. У побуті готівка. У Тбілісі ціни, як у Києві, у Батумі трохи дорожчі, бо курорт. За тиждень на 2-300 дол вистачає на всі витрати. Чайові у розмірі 10% найчастіше вже включені до рахунку. При обслуговуванні грузинів варто поспішати. Ніхто нікуди не поспішає. Іноземні туристи їздять зазвичай на таксі містами. Вартість проїзду невелика - 5 ларі по Тбілісі, по Батумі 10 ларі - середня. Але ми радимо спробувати громадський транспорт (50 тетрів). Тільки так можна зрозуміти чим і як живе країна. Ми їздили маршрутками, автобусами, метро. Спочатку складно-більшість написів грузинською. Але потім знаходиш заповітні латинські літери, і життя налагоджується. На морі, як і писали раніше, беріть капці для купання. Галька велика. Так буде приємніше. Не дивуйтесь вартості гарного грузинського вина. Вона вища, ніж в Україні. Вино, виготовлене, за грузинською технологією коштує 15-20 дол. На курорті також багато туристів з Туреччини, Ірану, ОАЕ. Багато інвестицій у будівництво саме із цих країн.

І головне, приймайте Грузію, таку, як вона є зі своєю ближче до азіатської культурою, різким автомобільним рухом, неспішністю! Не ображайтеся, якщо вас не зрозуміють, відправлять не туди, щось забудуть зробити. Це грузини. Take it easy!

Поняття, що Грузія – дешевий напрямок відпочинку, не зовсім правильне. Ціни на готелі навіть трохи вищі, ніж у Європі, а всі екскурсії у вас наполовину індивідуальні. групи від 6, макс до 28 чол. Тож і ціни такі.

Як заощадити?  Турів, що горять, цю країну практично не буває. Квитки під екскурсійні тури не горять, тому що літають регулярні рейси, а не чартери. Що ж робити? Радимо починати звикати до планування відпочинку заздалегідь. Квитки на наступний рік у продажу за цінами 4500 грн. Дати турів вже з'являться найближчим часом. А якщо щось трапиться, певну частину за авіа квитки ви все одно зможете повернути. Саме такий принцип поетапних платежів ми використовуємо в наших експедиціях. Навіть найдорожчі точки планети стають доступними!

Готові відповідати на всі запитання та писати тури.

Пишіть  kalipso-ua@i.ua або viber +380634943159