fbpx
Пошук за параметрами

Подорож із «Каліпсо» до Туркменістану – одну з найзагадковіших країн світу! УКРАЇНСЬКА ГРУПА

Подорож із «Каліпсо» до Туркменістану – одну з найзагадковіших країн світу! УКРАЇНСЬКА ГРУПА

 Подорож із «Каліпсо» до Туркменістану:

 одну з найзагадковіших країн світу.

УКРАЇНСЬКА ГРУПА! 

Залишилось 5 місць із 10! 

Подання на візи усієї групи – кінець січня. 

Дата туру: 20/03/2018 – 28/03/2018 

Вартість туру: 1335 $ 

Маршрут туру: Ашгабад – Ков-Ата – Гоктепе – газовий кратер Дарваз – Куня Ургенч – Мари – Мерв - Чашгін-Ашхабад

Програма туру: 

 Напередодні (вівторок, 20/03/2018): Переліт Київ - Мінськ - Ашгабад.

 День 1 (середа, 21/03/2018): приліт в Ашхабад рейсом БелАвіа В2-0745

 Image result for тур ашхабадом фотоImage result for тур ашхабадом фотоImage result for тур ашхабадом фото04:15 Зустріч в аеропорту, проходження всіх митних формальностей. Трансфер до готелю. Відпочинок після перельоту.

Після обіду ми стартуємо вирушимо у тур Ашхабадом. Ми побачимо Президентський палац, Палац конгресів і мистецтв Рухієт, Палац Шлюбів, сучасний готель «Йилдиз», Kолесо Огляди, пам'ятник Конституції, монумент Нейтралітету, монумент і парк Незалежності, Мечеть Ертогрул Газі, спортивно-житловий компекс Галкиниш) - новий адміністративний, діловий та культурний центр Ашхабада, прогуляємося парком Ільхам, що означає натхнення. Ночівля у готелі Gypjak 3*.

 День 2 (четвер, 22/03/2018): Ашгабад – Ков.та - Гокдепе - Ашгабад

Image result for туркменські диніRelated imageImage result for ахалтекінські коні фото

 Сніданок у готелі. Продовжимо нашу подорож поїздкою до «Алтин Асир» — Східний Базар Югілдик, розташований за 20 км на північ від Ашхабада. Це один із найбільших відкритих базарів у світі, наповнений барвистими килимами, прикрасами, шовковими тканинами та національними туркменськими костюмами, домашніми тваринами, які продаються в іншій частині базару.

Далі ми вирушаємо до підземному озеру Ков-ата, яке знаходиться за 107 км від Ашхабада. Туркменське ім'я Ков-Ата означає "батько печер". Загальна довжина печери становить 230 м, її висота досягає 20 м, а її ширина становить у деяких точках 57 м. Дно печери вкрите шматками розчиненого вапняку (сталагміти), а його тепла, чиста, смарагдового кольору вода підземного озера має постійну температуру 33-37 ° C. (Ви зможете скупатися в ньому якщо захочете).

Після відвідин підземного озера продовжимо наше подорож до фортеці Гьокдепе, на котру у грудні 1880 року напала армія Російської імперії. Облога Гокдепе тривала 23 дні, після чого місто було взято штурмом. Завітайте до Мечеть Гокдепа (Сапармурат Хаджі), яка була побудована в 1995 році на згадку про цю поразку. Ми відвідаємо історичний музей фортеці, щоб дізнатися про історію Гекдепа, зрозуміти причину російських нападів, побачити ілюстрації російсько-туркменської битви та ознайомитися з іншими аспектами соціально-історичного розвитку туркменського народу. 

Кульмінація сьогоднішнього дня поїздка на ферму, де розводять конейАхалтекінських скакунів, які визнані найкрасивішими представниками свого роду у світі. 5000 років тому туркмени почали розводити ахалтекінських коней. Ця чудова порода не має аналогів у світі, завдяки тому, що ніколи не поєднувалася з іншими породами. Такі видатні імператори, як Олександр Великий та Дарій Перший, були шанувальниками ахалтекінських коней. На фермі проживає понад 35 цих чудових створінь. За переказами, якщо хвора людина торкнеться цього коня - він обов'язково одужає.

На завершення дня ми відвідаємо  мечеть Туркменбаші Рухи (найбільша мечеть у Центральній Азії).

Повернення в Ашгабад. Ночівля у готелі Gypjak.

 День 3 (п'ятниця, 23/03/2018): Ашгабад – газовий кратер Дарваза.

Image result for darvaza gas crater aerial viewImage result for darvaza gas craterImage result for darvaza gas crater aerial view

 КУЛЬМІНАЦІЙНИЙ ДЕНЬ – ми вирушаємо до газового кратера Дарваза

Після сніданку вирушаємо до Національного музею історії та етнографії. У музеї нашій увазі постане багата колекція стародавніх артефактів із Туркменістану. Тут представлено понад 500 тисяч експонатів. Він має 9 залів, кожен з яких присвячений певному періоду чи темі. Музей демонструє різноманітність ландшафту Туркменістану, його флору та фауну, скам'янілості та рідкісні геологічні знахідки. Зала Незалежності ілюструє сучасний розвиток країни. Зал Стародавньої Історії являє собою набір крем'яних інструментів епохи мезоліту (50 000 років до нашої ери), які були знаряддями праці для первісних людей, що колись проживали в Західному Туркменістані, поряд з неолітичною керамікою та орнаментами з перших населених пунктів знайдених на території вздовж північних Дага. Після обіду наш шлях продовжиться у напрямку Дарваза - газового кратера, що горить. (268 км), який також називають "Брама в пекло". Під час буріння 1971 року радянські геологи вийшли на печеру, наповнену природним газом. Земля під буровою установкою впала, залишивши великий отвір діаметром 70 метрів. Щоб уникнути виділення отруйного газу, було вирішено підпалити його. Геологи сподівалися, що вогонь використовує весь газ за кілька днів, але полум'я все ще палахкотить і сьогодні. Далі за маршрутом ми перетнемо пустелю Каракум, зупинившись на відпочинок у невеликому пустельному селі Ербент. Прибувши ввечері до газового кратера на нас чекає найсмачніше барбекю, ніч у таборі та нереальні види на сам Газовий кратер!

 День 4 (субота, 24/03/2018): Дарваза - Куня Ургенч (рейс 50 хв) - Ашгабад.

 Image result for кенеургенчImage result for кенеургенчImage result for кенеургенчСніданок-пікнік біля Газового кратера. Ранкова поїздка в Куню Ургенч. Оглядова екскурсія в Куня Ургенч: відвідування Головних Воріт Каравансараю, Мінарета Мамуна, Мавзолею II Арслана, Мавзолею Султана Текеша, Академії Хорезма, Мінарету Кутлуг Тимур, Мавзолею Турабек Ханум. Потім ми вирушимо в аеропорт Дашогуза на рейс в Ашгабад о 19:30. Розміщення у готелі Gypjak.

 День 5 (неділя, 25/03/2018): Ашхабад (рейс) — Марі — Мерв — Мари.

Після сніданку переїжджаємо в аеропорт Ашгабада для перельоту до міста Мари. Прибуття та розміщення у готелі «Мари». Переїзд у Мерв, знайомство зі Старим Містом, яке колись називалося — «Королева світу» і яке було свого часу однією з найважливіших столиць Ісламу, поряд з Багдадом, Каїром і Дамаском. Визначні пам'ятки стародавнього Мерва включають: Великий Киз Гала і Малий Киз Гала (VI-VII століття), Комплекс Асхабов (VIII-XIV століття), Ерк Гала (VI століття), Гьяур Гала (IV століття), комплекс Ходжа Юсупа Хамадані, мавзолей Султана Санжара , Мавзолей Мухамеда Ібн Зейд. Після огляду визначних пам'яток вирушимо до міста Мари. Після обіду — екскурсія містом Мари, в ході якої ми оглянемо Центральний театр, Конференц-центр «Рухієт Кошгі», Парк та пам'ятник, присвячені національному поетові Молланепес, Археологічний музей регіону Мари, який зберігає знахідки з Генурдепе та Стародавнього Мерва. Вечеря у місцевому ресторані (додаткова плата). Ночівля у готелі Маргуш.

 День 6 (понеділок, 26/03/2018): Мари - Чашгін - Мари - Ашгабад.

 Image result for ремесла туркменістанImage result for плетіння килимів туркменітсан

Сніданок в готелі.. Після нас чекає поїздка в 40 км на північ, щоб відвідати село Чашгін, де ми подивимося як місцеві жителі займаються стародавніми ремеслами, такими як виробництво килимів, виготовлення килимових доріжок, фарбування пряжі, ткацтво, виробництво віників та щіток та багато іншого. Місцеві жителі покажуть як доїти верблюда та продемонструють створення національних інструментів. Обід у місцевій родині (додаткова оплата). Повернення до Мари. Трансфер до аеропорту для польоту в Ашгабад. Прибуття та розміщення у готелі Gypjak. Ночівля у готелі Gypjak.

 День 7 (вівторок, 27/03/2018): Ашгабад

Сніданок у готелі. Пішохідна екскурсія поряд із готелем. Відвідування Гундогарського (російського) Базару та парку «Натхнення», де багато статуй туркменських героїв Далі поїздка до фортеці Нісса - Святилище парфянських королів. ЮНЕСКО оголосила фортецю об'єктом Світової спадщини у 2007 році. Нісса є однією з перших столиць парфян, яка була заснована Арсасом I (панував близько 250 р. до н.е. - 211 р. до н.е.) Руїни стародавнього поселення Нісса розташовані за 18 км від Ашхабада в селі Багір. По закінченню трансфер у готель. Вільний час.

 День 8 (середа, 28/03/2018): Ашгабад.

 

Трансфер до міжнародного аеропорту Ашхабада.

05:15 Виліт до Києва через Мінськ рейсом БелАвіа В2-0746 та Мінськ – Київ рейсом В2-0843

 Вартість туру на особу у двомісному номері – 1335 $ 

У вартість включено:

•Лист-запрошення
• Реєстрація в місті Ашхабаді
• Проживання в номері DBL:
  —  GypjakHotel 3 * BB - 6 ночей
  —  MargushHotel 3 * BB - 1 ніч
• Розміщення в наметі в Дарвазі – 1 ніч
• Транспортування протягом усього туру
• Послуги російськомовного гіда
• Вхідні квитки: фортеця Нісса, підземне озеро, музей Гокдепе, кінська ферма, музей Мари, міста Мерв, ремісничий тур, Національний музей, Куня-Ургенч.
• Харчування: сніданки в готелі, барбекю ввечері та сніданок вранці під час відвідин газового кратереа.
1,5 літра води на людину на день 

У вартість не включено:

• Міжнародні рейси
• Вартість туркменських віз та інші витрати, пов'язані з перетином кордону
• Оплата фото та відео
• Чайові гіду та водієві
• Медична страховка
• Харчування: L, D
• Послуги, не зазначені у програмі

Георгій Маруненко

Георгій Маруненко

+38 (050) 325-62-61

  

SKYPE marunenko

  tckalipso@gmail.com