fbpx
Пошук за параметрами

Гарячі тури: міф та реальність.

Гарячі тури: міф та реальність.

Під час зустрічі з друзями, знайомими, а дуже часто й рідними, перше питання звучить не завжди: «Як справи?», а – «Гарячі тури зараз куди там? Вони є?".

Наразі ми чітко розберемося, де і коли вони можуть бути. Чи варто їх чекати взагалі?

Для туриста горящий тур – це путівка, яка продається за низькою ціною, тому її необхідно бронювати якнайшвидше (поки є місця). Щоправда, у таких турах вибір готелів та дат вильоту обмежений. Це також важливо розуміти!

Для організатора турів (туроператора) – це той тур, що продається нижче за собівартість.

Чому?

  • Число вільних та непроданих місць у літаку чи автобусі дуже велике.
  • Кількість днів до дати вильоту чи виїзду мінімальна.
  • Місця в готелі заброньовані та передплачені.

Як правильно все-таки вибрати тур і не отримати його в якості рекламного ходу?

Куди можливі тури, що горять?

Лише у масові напрямки (куди літає більшість українців). З України літають чартерні рейси до Туреччини, Єгипту, Тунісу, Болгарії, Іспанії, Італії (влітку), Чорногорії, Хорватії, Албанії. Це означає, що саме до цих країн великі туроператори пускають орендовані літаки. Шанс отримати палаючу путівку зростає. У зимовий період додається: Фінляндія, Домініканська Республіка тощо. Але важливо розуміти, що на дорогі напрямки при часі польоту більше 4-х годин вартість туру не може бути 250 $ з особи.

До уваги ми не беремо гарантованих блоків місць (коли оператор заздалегідь викупив місця літаком авіакомпанії на регулярний рейс). Це ще складніше.

Коли чекати турів, що горять?

Точно не на травневі свята та Новий Рік , і всі інші державні свята.

Це топ продажів! Практика роками показує, що у теплі краї та класні екскурсійні тури, якщо немає стрибка курсу валюти у 3 рази за один день, місця на свята розкуповуються заздалегідь.

А ось на початок сезону в тій чи іншій країні на перших авіа рейсах чи автобусних виїздах, чи останніх за аналогією – саме те! Якщо це літній напрямок: квітень – середина червня та жовтень. Якщо зимові – то гірськолижні тури горять на початку грудня та наприкінці березня, тури до екзотичних країн (ОАЕ, Шрі-Ланка) – на початку жовтня, наприкінці березня.

А готель та час вильоту та дати можна вибрати?

Ось це найголовніший момент. Відповідь - ні, або ось із цих 2-х варіантів.

Важливо розуміти, що бронюючи такий тур, у вас вже немає практично можливості щось поміняти, вибрати або змінити, підібрати дату під відпустку. Потрібно просто прийняти. У готелі високого, реально високого рівня турів, що горять, практично не буває, так як дані місця проживання розлітаються по ранньому бронюванню, або їм просто нецікаво знижувати вартість проживання.

Якщо ви не вимогливий мандрівник, без чіткого графіка відпустки, готові зібратися протягом дня або кілька годин, не в найвищий сезон поїздок, то можна погратися в туристичну рулетку .

Куди будуть тури, що горять, в сезоні 2017-2018.

За моїми прогнозами скажу відразу: до Андорри на лижі (літає 3 літаки і на даний момент більше 1 разу на тиждень), до Єгипту на морі (цього сезону 100 (!) рейсів на тиждень, у тому числі 65 з Києва), можливо на Шрі-Ланку (додалося 2 авіа перевізники, спостерігатимемо), в екскурсійну Іспанію (все ті ж рейси в Андорру, летять до Барселони).

Але як же заощаджувати на турах?

Про це трохи далі.  Зараз скажу лише одне. Якщо ми так активно йдемо в Європу і хочемо брати від них лише найкраще, то планувати та бронювати заздалегідь. Так шанс отримати ваш тур за кращою ціною збільшується набагато!  

Позитивний висновок?

Не чекайте літа, щоб відпочити ... Відпочивайте там, де літо!

А кращі тури, що горять, шукайте за посиланням: https://www.kalipsoua.com/tury/hot_tours.html